Çörekotu Yağı Softjel- 1000 mg
ÇÖREKOTU SOFTGEL 1000 Mg
(Doğadan ‘’Sağlam’’ Takviye)
Çörekotu siyah tohumları ve acımtırak tadı olan tek yıllık bir bitkidir. Çörek otu (Nigella Sativa L.), çok eski çağlardan beri birçok hastalığın tedavisinde kullanılan Ranunculaceae familyasının türüdür.
Son derece şifalı bir bitki olan çörekotu yağı, içeriğinde sabit ve uçucu yağlar, çeşitli alkoloidler, saponinler ve tanen bulunur. Omega-3 ve omega-6 yağ asidi ihtiva etmenin yanında, selenyum, çinko, demir, bakır, kalsiyum mineralleri ve yüksek oranda E vitamini içermektedir. Çörek otunun tohumlarından çörekotu tohumu yağı elde edilir.
Soğuk pres tekniği ile üretilen yağlar yüksek sıcaklık değerlerine maruz kalmadıkları için biyoaktif bileşikler de zarar görmemektedir.
Birçok amaç için tüketilen çörekotu yağı, salatalara eklenerek tüketilebilir. Burun içine damlatılarak, burundaki ödemin giderilmesi içinde tüketmesi önerilebilir.
Soğuk pres tekniği; en yüksek nitelikli bitkisel yağların üretilmesinde kullanılan tekniklerin başında gelmektedir. Soğuk pres yöntemi ile elde edilen yağlar daha yüksek oranlarda antioksidanlar, fenolik bileşikler, fosfatidler, karotenoidler ve fitosteroller gibi bazı maddeleri içerdiklerinden dolayı sağlık açısından faydaları ön plana çıkmaktadırlar.
Çörek Otu Yağı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
Çörekotunun popülaritesi nedeniyle ezilmiş çörekotu tohumu (çörekotu kıyması) ya da çörekotu yağının açıkta satıldığını görüyoruz. Kullanıma hazır diye insanlar bu ürünlere talep gösteriyor. Ancak bitkilerin tohum kabukları içerisindeki besleyici öğeleri (protein, sabit yağ, karbonhidrat) korumak üzere sert bir dokuya sahiptir. Tohum zarfı kırıldığında bu besleyici öğeler havanın etkisi ile oksitlenerek şifa özelliklerini kaybederler.
Bu bakımdan çörek otu yağını steril koşullarda ve soğuk sıkım yöntemiyle üreten firmalardan alınması son derece önemlidir.
Neden Aksu Vital?
Aksu Vital, 30 yıllık tecrübesiyle gıda, gıda takviyeleri ve dermokozmetik alanlarında yaklaşık 400 çeşit ürün üretmektedir. Üretilen her ürünü doğadan tüketiciye ulaşana kadar özenli ve titiz bir çalışmadan geçmektedir. En doğal ve kaliteli hammadde temin edilip, Ar-Ge laboratuvarında testten geçmekte, hijyen ve kalite standartlarında üretime girmektedir. Tüketiciye ulaşacak her ürün doğal ve birinci sınıf kaliteye sahip olmalıdır. Bu sebeple tüm süreç uzman kadro yönetiminde geliştirmektedir.
Yüksek kaliteye sahip tüm ürünlerimiz:
- ISO 22000:2005 kalite standartlarına uygundur,
- GDO içermez,
- SİLİKON içermez,
- RENKLENDİRİCİ içermez,
- Kaliteli, yüksek etken madde kullanılarak üretilir.
Aksu Vital Softjellerinde Helal Gıda Sertifikalı Yerli Sığır Jelatini kullanılmaktadır.
Aksu Vital Çörekotu Softjel Tüketim Önerisi:
11 yaş üstü yetişkinler için günde 2 defa 2’şer softjel tercihen yemeklerle beraber alınması tavsiye edilir.
İçerik: Çörekotu Yağı (Oleum Nigella Sativa): 1000 Mg, Deionize Su, Sığır Jelatini, Gliserin.
Hatırlatma: Ürünler gıda takviyesidir. Tedavi edici amaç ile kullanılmaz. Belirtilen şekillerde ve dozlarda tüketilmesi önerilmektedir.
Saklama Koşulları ve Raf Ömrü: Isı, ışık ve nemden koruyunuz. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız.
Raf ömrü: 3 yıldır.
- İşletme Kayıt No: TR – 34 K 048026
-Takviye Edici Gıda Onay Numarası: 007397-20.03.2020
Ambalaj: 100 Softjel