Protein tozu, nasıl kullanılır, zararları ve faydaları nedir?
Protein tozu
Eğer bir fitness hayranıysanız, muhtemelen proteinin yararları hakkında her şeyi zaten biliyorsunuzdur. Ama eğer bilmiyorsanız, işte buradasınız: protein kas yapmanıza yardımcı olur, ki bu sadece size kaslı göstermekle kalmaz, aynı zamanda zayıflamaya yardımcı olabilecek metabolizmanızı da artırmada yardımcı olur.
Bu yüzden protein tozuyla yapılan fitness takıntısı: bir nevi kaslarınız için ve zayıflamak için işinizi basite indirgemenize sağlayacak kilidin anahtarıdır.
Protein alımınızı artırmanın ve vücudunuzu güçlendirmenin hızlı ve kolay bir yoludur. Kulağa hoş geliyor. Çünkü zamandan tasarruf edebileceğiniz yorulmadan isteğinize ulaşabileceğiniz bir çözüm.
Ama siz, sadece birkaç şeyi daha bilmek istediğinizi söylerken yalnız değilsiniz, harmanlamaya hazır olduğumuza göre, tam olarak * protein tozu nedir ve nasıl kullanıyorsunuz? Sorularına geçelim.
Öncelikle:
Proteinler, amino asitlerden (yaşamın yapı taşları) oluşan organik moleküllerdir. Protein vücudunuzdaki dokuları oluşturmaya, sürdürmeye ve değiştirmeye yardımcı olur. Kaslarınız, organlarınız ve bağışıklık sisteminiz çoğunlukla proteinden oluşur.
Toz halinde bir protein formudur
Protein tozunun faydaları nelerdir?
Peynir altı suyu, kazein ve süt bazlı protein tozları temel olarak karbonhidratlar ve yağların uzaklaştırılmasıyla sütlerin en iyi kısımlarıdır. Bu, diğer makro besinlerin alımını büyük ölçüde arttırmadan protein alımınızı artırmanıza olanak tanır, bu da atletik performansı artırmaya yardımcı olabilir. Kas dokusunu ve genel sağlığı artırır.
Kısa bir zamanda güçlü bir fiziğe ulaşmanız için size yardımcı olur. Aynı zamanda metabolizmanızın daha sağlıklı bir hale gelmesi için bağırsakların ve midenin içerisinde bulunan proteinlerin ve diğer besinlerin emiliminde kullanılan mikrovillüslerin daha fazla çalışmalarını sağlar.
Böylece vücuttaki yağ oranın azaltılması amaçlanır. Vücutta depolanmayan yağ dışarı atılırken (keza karbonhidratta aynı şekilde) vücut proteini depolamaya başlar. Bu da kas dokusu şeklinde olduğu için bir süre sonra kaslarda büyüme ve gelişme meydana gelir.
Ne zaman Protein tozu Almalıyım- Egzersizden Önce mi Sonra mı?
Amacınız vücut yağ kaybetmek ve yağsız vücut kitle (kas) artırmak ise, o zaman cevap her ikisi de.
Uluslararası Spor Beslenme Derneği Dergisi’nde yayınlananbir çalışmada, araştırmacılar şu sonuca varmışlardır:
Hem egzersiz öncesi hem de egzersiz sonrası 0,4–0,5 g / kg LBM dozunda uygulanan yüksek kaliteli protein, 20–40 gramlık bir maksimum akut anabolik etkiyi gösteren mevcut kanıtları yansıtan basit, nispeten başarısız güvenli genel bir kılavuzdur.
Bu, hem 150 kiloluk bir yetişkin için bir antrenman öncesi ve sonrası 27-34 gram protein.
Çalışma yazarlarının dikkat çektiği diğer ilginç şeyler:
Kazançları en üst düzeye çıkarmak için bir antrenmandan hemen sonra (1 saat içinde) protein tozunu almanız gerektiği iddialarına rağmen, böyle bir "anabolik fırsat penceresi” için kanıta dayalı destek kesin değildir.
Direnç antrenmanından hemen önce alınan minimal-orta dereceli egzersiz öncesi yüksek kaliteli protein bile egzersiz sonrası döneme amino asit iletimini devam ettirebilir. Başka bir deyişle, antrenmandan önce almanın daha fazla etkisi olabilir.
Kahverengi Pirinç Tozu Proteini
Kahverengi pirinç proteini kadın kilo kaybı. Pirinç proteini, veganlar, vejeteryanlar ve peynir altı suyu ve kazein gibi süt ürünlerini tolere edemeyen insanlar tarafından kullanılan bitki bazlı bir protein tozudur. Zararları arasında,
Böbrekleri Etkileyebilir
Protein vücut tarafından kullanıldığı için, bir yan ürün olarak amonyak üretir. Amonyak daha sonra idrar yoluyla vücuttan atılan üre haline dönüştürülür. Mantık basit. Bir kişi yüksek miktarda protein alırsa, büyük miktarlarda üre üretir. Kandaki bol miktarda üre ve kalsiyumu filtreledikleri için böbreklere daha fazla baskı uygular.
Uzun bir süre boyunca protein takviyelerinin büyük nitelikleri tüketildiğinde, böbrek bozukluklarının gelişme riski artmaktadır. Böbreklerin, böbrek taşlarının ve böbrek yetmezliğinin bozulması, protein takviyelerinin fazla miktarlarda alınmasının muhtemel yan etkileridir.